voetbalzone

Beckham stelt zich ook na WK nog beschikbaar voor Engeland

Daniel Cabot Kerkdijk21 nov 2009, 07:15
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2009, 07:15
Advertentie

Het is nog allerminst zeker dat David Beckham mee gaat naar het WK van volgend jaar zomer in Zuid-Afrika, maar de middenvelder van Los Angeles Galaxy is in ieder geval van plan om zijn interlandcarrière langer leven in te blazen. Het WK wordt zeker niet zijn laatste eindtoernooi, zo verzekert de 34-jarige Engelsman zaterdag in een interview met The Times.

/

"Het zou geweldig zijn om de wereldtitel te veroveren en in de finale ook het aantal wedstrijden van Peter Shilton te evenaren", vertelt Beckham in de kwaliteitskrant. "Maar zelfs die combinatie weerhoudt mij er niet van om nog langer door te gaan in het nationale elftal. Ik wil zo lang mogelijk bij het national elftal betrokken blijven. Mijn passie voor Engeland kent geen grenzen."

Beckham staat momenteel op 115 interlands en is derhalve nog maar tien optredens verwijderd van het nationale record van oud-keeper Peter Shilton. De middenvelder kan door oefeninterlands te spelen en op het WK actief te zijn dichter bij de mijlpaal in de buurt komen. Door competitieverplichtingen met LA Galaxy miste Beckham overigens onlangs de oefeninterland tegen Brazilië.

Vanaf januari komt Beckham wederom op huurbasis uit voor AC Milan. "Ik wil absoluut mee naar Zuid-Afrika. Anders zou ik mijn familie niet een half jaar alleen laten." Daarmee benadrukt de Engelsman dat zijn familie in Los Angeles blijft terwijl hij hoopt dat zijn aanwezigheid in Milaan voldoende reden is voor bondscoach Fabio Capello om hem te selecteren. "Ik ben vereerd om weer voor Milan te mogen spelen, en hoop dat dit tot deelname aan het WK zal leiden."

Bezig met laden …