voetbalzone

Beckham: ‘Uitspraken Blatter verschrikkelijk, er is wel degelijk racisme’

Peter Nusselder18 nov 2011, 08:57
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2011, 08:57
Advertentie

FIFA-voorzitter Joseph Blatter vertelde afgelopen week dat er volgens hem geen sprake meer is van racisme op het voetbalveld. Binnen de lijnen wordt er in het heetst van de strijd wel eens iets onvriendelijks gezegd, maar niets wat niet na afloop met een handdruk goedgemaakt kan worden, liet de Zwitserse voetbalbestuurder. In Engeland waren echter juist onlangs twee vervelende incidenten.

/

Patrice Evra zou onheus bejegend zijn door Luis Suárez tijdens Liverpool-Manchester United, terwijl Chelsea-aanvoerder John Terry tegenstander Anton Ferdinand van Queens Park Rangers van alles zou hebben toegevoegd. David Beckham, voormalig captain van het Engels elftal, is het dan ook niet eens met de uitlatingen van Blatter. “Die uitspraken waren verschrikkelijk”, heeft de middenvelder van Los Angeles Galaxy gezegd.

“Ik denk niet dat die woorden goed zijn geweest voor het voetbal”, tekenden Amerikaanse media op uit de mond van Becks. “Het is duidelijk dat er de laatste jaren sprake is geweest van racisme in de voetbalwereld en dat daar nog altijd sprake van is. De Engelse voetbalbond heeft er veel aan gedaan om hiermee af te rekenen, maar het is er nog steeds. Dat kun je niet zomaar onder het tapijt stoppen.”

Bezig met laden …