voetbalzone

Beckham vertrekt bij LA Galaxy en zoekt nieuwe club

Bart Kruyt20 nov 2012, 06:00
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2012, 06:00
Advertentie

David Beckham speelt over ruim anderhalve week zijn laatste wedstrijd voor LA Galaxy. De middenvelder heeft nog een contract voor een jaar in Amerika, maar heeft in een statement zijn vertrek bij de club uit Los Angeles aangekondigd. Beckham stopt niet met voetballen: de 37-jarige Engelsman zegt op zoek te gaan naar 'een laatste nieuwe uitdaging' in zijn loopbaan.

/

Beckham speelt op 1 januari zijn laatste duel voor LA Galaxy, dat het dan in eigen huis opneemt tegen Houston Dynamo in de finale van de MLS Cup. De middenvelder heeft er vijfenhalf jaar in Los Angeles opzitten, nadat hij in de zomer van 2007 vertrok bij Real Madrid, en werd vorige week al met een vertrek naar Australië in verband gebracht. Het management van de 115-voudig international liet toen echter snel weten dat Beckham niet van plan was om LA Galaxy te verlaten.

Dat blijkt een leugen te zijn geweest, want Becks vertrekt alsnog en gaat op zoek naar een nieuwe club. "Ik heb een geweldige tijd gehad bij LA Galaxy, maar ik wil nog één keer een uitdaging ervaren voordat mijn actieve voetbalcarrière erop zit", legde de Brit zijn beslissing uit. "Ik zie dit niet als het einde van mijn relatie met de Major League Soccer, want het is mijn ambitie om in de toekomst deel uit te maken van de nieuwe organisatiestructuur."

Beckham was de eerste 'Designated Player' in de Major League Soccer: een titel waardoor hij meer kon verdienen dan het salarisplafond in de Amerikaanse competitie. De middenvelder speelde tot dusver 98 competitiewedstrijden voor LA Galaxy, waarin hij achttien keer scoorde. Als speler van de club uit Los Angeles liet hij zich al twee keer verhuren aan AC Milan.

Bezig met laden …