voetbalzone

Beckham wint in vijfde jaar bij LA Galaxy eindelijk landstitel

Erik van Dam21 nov 2011, 06:40
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2011, 06:40
Advertentie

David Beckham heeft vannacht met Los Angeles Galaxy de Amerikaanse voetbaltitel veroverd. De ploeg van de Engelse superster was in de finale met 1-0 te sterk voor Houston Dynamo en veroverde daardoor de Major League Soccer Cup, de officiële landstitel. Landon Donovan maakte twintig minuten voor het einde van de wedstrijd het winnende doelpunt.

/

Met de landstitel sloot Beckham zijn vijfjarig dienstverband in de Verenigde Staten glorieus af. De 36-jarige middenvelder keert naar alle waarschijnlijk terug naar Europa, al hield hij zelf alle opties zondag nog open. “Of ik nou blijf of niet, ik heb hier vijf fantastische jaren gehad”, sprak de ex-middenvelder van Manchester United en Real Madrid. Geruchten doen de ronde dat Paris Saint-Germain een contract voor hem heeft klaar liggen.

De fans van LA Galaxy lieten in ieder geval blijken dat Beckham wat hen betreft nog wel een jaar mag vastplakken aan zijn lucratieve Amerikaanse avontuur. Zij bleven na afloop Beckhams naam scanderen. De achterban nam de derde landstitel in de clubgeschiedenis in ontvangst. Voor Beckham was het reeds zijn achtste landskampioenschap.

Bekijk hier de samenvatting van LA Galaxy - Houston Dynamo:

Bezig met laden …