voetbalzone

Been bezigt zware woorden: 'Veel spelers zijn het Genk-shirt niet waard'

Erik van Dam27 okt 2011, 00:36
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2011, 00:36
Advertentie
/

In de competitie valt Racing Genk vooralsnog tegen, met een zevende plaats na elf speelronden. De bekerwedstrijd van woensdagavond tegen Lierse SK was dan ook een ideale gelegenheid het zelfvertrouwen wat op te vijzelen, maar helaas voor Mario Been liep het anders. De Nederlandse trainer zag toe hoe zijn team met 2-0 verloor en zo niet door mocht richting de kwartfinales.

De problemen stapelen zich zo in rap tempo op voor Been en zijn team. In de Champions League werd uit drie duels pas één punt verzameld en in de competitie verloor Genk de laatste twee duels; daar komt de bekeruitschakeling nu nog bovenop. Na afloop van het duel met Lierse schuwde Been geen harde woorden richting zijn spelers. “Ze speelden niet voor Genk”, sprak de ex-trainer van Feyenoord tegen Sporza.

“De spelers moeten beseffen voor welke club en welke supporters ze spelen. Vanavond liepen er veel spelers rond die het shirt van Racing Genk niet waard zijn. Je mag van mij alles fout doen, maar je moet wel alles doen om voor deze club te willen winnen”, aldus Been. Volgens hem werden de doelpunten te makkelijk weggegeven en moet de Belgisch kampioen vanaf heden uit een ander vaatje tappen. “Daar zullen we heel snel mee moeten beginnen.”

Bezig met laden …