voetbalzone

Been heeft nodige twijfels: 'Ik heb dit nog nooit meegemaakt'

Bart Kruyt23 nov 2011, 06:15
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2011, 06:15
Advertentie

Racing Genk kan nog overwinteren in Europa, maar dan moet er woensdagavond wel gewonnen worden. De ploeg van Mario Been gaat op bezoek bij Valencia en op de wedstrijddag zelf is het nog maar de vraag of dit duel wel door zal gaan. In de sinaasappelstad regent het sinds zaterdagavond al non-stop en het speelveld in het Mestalla dreigt daardoor onbespeelbaar te worden.

/

“Het is afwachten of we kunnen voetballen en hoe het veld er dan bij ligt”, zei Been tegenover Het Nieuwsblad. “Hopelijk kunnen we spelen. Op dit moment denk ik na over hoe ik mijn ploeg eventueel moet aanpassen aan de omstandigheden. Op woensdagochtend gaan we met het team alvast langs in het stadion. Ik heb dit nog nooit meegemaakt.”

Genk moet in Valencia stunten door minstens een punt te pakken om de Europese uitschakeling te vermijden. “We komen naar hier om iets te presteren, anders konden we wel thuisblijven”, aldus de Nederlander. 'We proberen te voetballen. Dat deden we ook bij Chelsea, maar daar liep dat niet goed af. We moeten onze schroom afgooien en niet te veel respect tonen voor de tegenstander. Als we verliezen, is het voorbij, maar we stappen niet met die instelling op het veld. Ik heb vertrouwen in mijn team.”

Bezig met laden …