voetbalzone

Been: 'Het kwartje is gevallen, maar ik laat hem geen minuut met rust'

Erik van Dam22 okt 2011, 19:07
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2011, 19:07
Advertentie

Bijna twee maanden is Mario Been inmiddels trainer van Racing Genk, maar echt vloeiend loopt het nog niet. De Nederlander stapte de laatste vier wedstrijden als verliezend coach van het veld; zowel van Bayer Leverkusen (0-2) als van Anderlecht (0-1), Lokeren (1-3) en Chelsea (0-5) werd verloren. Been gaat echter vol goede moed verder, zo vertrouwt hij Het Nieuwsblad toe.

/

Op de vraag of Been nog wel kan slapen na de zwakke reeks van de voorbije weken, antwoordt hij met een kwinkslag. “Ik kan er haast niet van slapen.” Op serieuzere toon legt hij uit dat de doelstelling een plaats bij de eerste zes in België is. “De spelers beseffen heus wel waar het over gaat. Ik heb nog geen moment spijt gehad. Ik ben hier heel erg op mijn gemak. De competitie is nog lang. Ik heb voor honderd procent de overtuiging dat we ons gaan plaatsen voor de eerste zes.”

Over Anthony Vanden Borre is Been inmiddels ook tevreden. De 23-jarige rechtsback werd twee keer gepasseerd door zijn coach, maar lijkt zijn positie te hebben herwonnen. “Het kwartje is gevallen. Maar ik laat hem geen minuut met rust. Hij zal altijd zijn niveau moeten halen. Deze jongen heeft veel kwaliteiten, maar hij moet daar ook zelf van overtuigd zijn. Dat probeer ik hem mee te geven. Ik heb ook mezelf als voorbeeld gegeven”, aldus Been, die in zijn actieve jaren vaak bekend stond als 'losbol' en mede daardoor nooit de echte top bereikte.

Bezig met laden …