voetbalzone

Been hoopt beschikking te krijgen over Nederlands talent van Arsenal

Peter Nusselder03 nov 2011, 14:26
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2011, 14:26
Advertentie

Arsenal heeft er niet alleen een gewoonte van gemaakt om talentvolle voetballers te laten debuteren in wedstrijden om de Carling Cup, maar schroomt ook niet om jonge spelers elders ervaring op te laten doen. Racing Genk-trainer Mario Been hoopt daar na de winterstop van te kunnen profiteren.

/

De Belgische club is volgens het Algemeen Dagblad namelijk een gegadigde om Oguzhan Özyakup tijdens de tweede seizoenshelft op huurbasis over te nemen van the Gunners. De negentienjarige middenvelder speelt in het Nederlands elftal Onder-19 en kwam ook al twee keer uit in de hoofdmacht van Arsenal, beide keren tijdens Carling Cup-duels.

Op 20 september maakte hij zijn debuut tegen Shrewsbury Town (3-1) en mocht hij het laatste kwartier meedoen, ruim een maand later kreeg de Nederlandse belofte weer vijftien minuten speeltijd tegen Bolton Wanderers (2-1). Özyakup werd opgeleid door AZ, maar Arsenal haalde de middenvelder al in 2008 naar Londen. Mogelijk krijgt de jeugdinternational bij Genk de kans om meer aan spelen toe te komen.

Bezig met laden …