voetbalzone

Been krijgt ongevraagd advies: 'Ik weet hoe je Anthony moet aanpakken'

Erik van Dam04 feb 2012, 11:13
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2012, 11:13
Advertentie

Mario Been heeft Racing Genk nog niet echt aan de praat kunnen krijgen en botste dit seizoen met verdediger Anthony Vanden Borre. De Belgisch international gedroeg zich volgens zijn trainer niet in het teambelang en dat kwam hem op een tribuneplaats te staan. Een waarschuwing hielp Vanden Borre niet, waardoor Been zich genoodzaakt zag maatregelen te nemen. Zijn voorganger bij Genk, Franky Vercauteren, ziet het van een grote afstand aan.

/

Vercauteren werkte tweeënhalf jaar als hoofdtrainer bij Genk en loodste de club vorig seizoen naar de titel. Daarop vertrok hij naar Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten, maar het voetbal in zijn thuisland is hij blijven volgen. “Soms probeer ik via het internet naar matchen te kijken, maar dat is ook niet makkelijk. Ik lees wel de sportwebsites. Zo blijf ik toch een beetje op de hoogte”, legt de trainer zaterdag uit in gesprek met Sporza.

Zonder zich nadrukkelijk te willen bemoeien met Beens beleid, zegt Vercauteren dat hij met verwondering kijkt naar de broze relatie tussen de coach en Vanden Borre. “Ik wil me niet bemoeien, maar ik snap iets niet. Anthony was een sterkhouder in de Champions League en hij speelde sterk bij de Rode Duivels. Plots zou hij niks meer kunnen? Ik weet hoe je Anthony moet aanpakken en vooral wat je niet moet doen met hem”, aldus de Belg.

Bezig met laden …