voetbalzone

Been krijgt trap na: 'In een uur al meer geleerd dan in de vorige maanden'

Bart Kruyt26 feb 2014, 06:50
Laatst bijgewerkt: 26 feb 2014, 06:50
Advertentie

Mario Been werd na vijf thuisnederlagen op rij ontslagen als coach van Racing Genk en is in de Crystal Arena opgevolgd door Emilio Ferrera. De Belg met Spaanse roots begon op zijn eerste werkdag met een praatje van een uur, waarin hij zijn aanpak schetste. Daarmee heeft Ferrera indruk gemaakt op de spelersgroep en Ilombe Mboyo geeft Been een harde schop na.

De aanvaller werd zondag tegen Waasland-Beveren gewisseld door Been en vertrok na die wissel direct boos naar huis. "In een uur met Ferrera heb ik meer geleerd dan in de afgelopen maanden onder Been", zegt Mboyo in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Met Ferrera heeft de club een uitstekende beslissing genomen, denk ik. Ik voel me bevrijd, voor mij is dit een nieuwe start."

Mboyo heeft bij zijn ploeggenoten zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag na zijn wissel van zondag: "Het was een impulsieve en emotionele reactie", legt hij uit. "Ik was niet boos om mijn wissel, ik was boos op mezelf omdat het niet liep zoals ik het zelf wilde. Ik moet beter leren omgaan met mijn teleurstelling. Ik verwijt Mario Been niets en wens hem alle succes toe in zijn verdere carrière."

Bezig met laden …