voetbalzone

Been: ‘Leuk hoor, dat ze in middencirkel met zo’n vlag staan te wapperen’

Peter Nusselder13 sep 2011, 12:10
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2011, 12:10
Advertentie

Mario Been moest vertrekken bij Feyenoord, maar staat als trainer van Racing Genk aan de vooravond van zijn debuut in de Champions League. De Belgisch kampioen krijgt dinsdag bezoek van Valencia en Been heeft er zin in, al relativeert hij de ophef die er is rondom het spelen op het miljoenenbal.

/

“Het is allemaal leuk hoor, dat ze straks in de middencirkel met zo'n vlag staan te wapperen, maar uiteindelijk blijft het ook gewoon voetbal”, vertelt de Nederlandse oefenmeester aan het Algemeen Dagblad. Genk neemt het behalve tegen de Spanjaarden ook op tegen Chelsea en Bayer Leverkusen. Been zou het dan ook geen verrassing vinden als zijn ploeg als vierde eindigt in de groep.

Toch houdt de Nederlander zijn spelers voor dat er eerst gevoetbald moet worden en dat Genk niet bij voorbaat kansloos is. “We gaan straks óók gewoon proberen om een resultaat te halen. In voetbal heb je altijd een kans. Belgen zouden best wat meer met de borst vooruit mogen lopen, vind ik. Als je ziet hoeveel voetbaltalent hier rondloopt; dat is echt niet minder dan in Nederland. We hoeven echt geen ontzag te tonen voor onze tegenstanders.”

Bezig met laden …