voetbalzone

Been lijkt titel opnieuw te kunnen vergeten na teleurstelling ‘op Daknam’

Peter Nusselder27 apr 2013, 21:59
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2013, 21:59
Advertentie

Racing Genk lijkt weinig kans meer te maken op het landskampioenschap in de Jupiler Pro League. Op bezoek bij Lokeren slaagde het team van trainer Mario Been er niet in om te scoren. Omdat voor de tegenstander hetzelfde gold, deelde men de punten. Beide teams hebben nog vier duels te spelen.

/

Tegen Lokeren, als nummer zes de laagstgeklasseerde ploeg in de play-offs om de Belgische landstitel, wist Genk van tevoren dat alleen een overwinning de kansen op het kampioenschap nog enigszins levend zou houden. De achterstand op koploper Zulte Waregem bedroeg immers vijf punten, terwijl ook het verschil met runner-up Anderlecht vier punten was. Het elftal van Been slaagde er ‘op Daknam’ echter niet in om te overtuigen en had zodoende geen recht op drie punten.

Mede door het ontbreken van Benjamin De Ceulaer was er aan de zijde van de gasten een basisplaats voor Glynor Plet, maar de spits van Genk speelde geen sterke wedstrijd en werd ruim een kwartier voor tijd naar de kant gehaald door Been. De ploeggenoten van Plet blonken overigens evenmin uit en nadat er in de eerste vijf wedstrijden van de play-offs slechts vijf keer gescoord was, bleven doelpunten zaterdagavond helemaal uit. Standard Luik, dat samen met Genk op de derde plaats stond, neemt het zondag op tegen Zulte Waregem.

Bezig met laden …