voetbalzone

'Been of Ten Cate kan zich opmaken voor Champions League-deelname'

Daniel Cabot Kerkdijk24 aug 2011, 13:50
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2011, 13:50
Advertentie

De kans is groot dat RC Genk binnenkort de komst van een hoofdtrainer van Nederlandse komaf aankondigt. Volgens VTM blijven er nog drie kandidaten over om de naar Al-Jazira vertrokken Frank Vercauteren op te volgen als trainer van de Belgische Limburgers. RC Genk plaatste zich dinsdagavond via de play off-ronde voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

/

Been diende eerder deze zomer zijn ontslag in bij Feyenoord, nadat duidelijk was geworden dat de meerderheid van de selectie van de Rotterdammers geen vertrouwen meer had in zijn kwaliteiten. Ten Cate, met zijn 56 jaar negen jaar ouder dan Been, was de laatste jaren in het buitenland werkzaam bij Chelsea, Panathinaikos, Al-Ahli en Umm Salal. Hij was voor zijn periode bij Ajax ook werkzaam als assitent-trainer bij Barcelona.

Naast Been en Ten Cate zou ook Laszlo Bölöni een optie zijn. De Roemeen werd in België bekend als trainer van Standard Luik. De oefenmeester bezorgde de Luikenaars in 2009 de landstitel. Het laatste half jaar was hij trainer bij RC Lens in Frankrijk. Voorlopig hebben Pierre Denier en Hans Visser bij RC Genk de leiding overgenomen in afwachting van een nieuwe hoofdtrainer.

Bezig met laden …