voetbalzone

Been: ‘Onder applaus liep ik de kleedkamer uit, vertrek door de voordeur’

Peter Nusselder24 feb 2014, 10:51
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2014, 10:51
Advertentie

Het was, na een reeks slechts resultaten, onvermijdelijk dat trainer Mario Been en Racing Genk uit elkaar zouden gaan. Nadat er zondag wederom verloren werd, van Waasland-Beveren, kreeg de Nederlandse oefenmeester te horen dat hij dit seizoen niet mag afmaken als coach van Genk.

voetbalzone

Been kreeg maandag nog wel de kans om afscheid te nemen van zijn spelersgroep. “Onder applaus liep ik de kleedkamer uit”, laat de coach weten aan Voetbal International. “Als dank voor een overwegend succesvolle tijd, waarin we onder meer de Belgische beker hebben gewonnen en Champions League hebben gespeeld.” Het ontslag kwam voor Been bepaald niet als een verrassing.

Belgische media speculeerden al langer over het vertrek van Been, maar de clubleiding in Genk hield lange tijd vertrouwen in de Nederlander. Nadat er zondag weer een nederlaag in eigen huis werd geïncasseerd, was er evenwel geen houden meer aan. “Als je vijf keer op rij verliest, treedt er een bepaald mechanisme in werking. Zondagavond was het bestuur dan ook vrij resoluut. Toch vertrek ik bij Genk door de voordeur, met opgeheven hoofd.”

Bezig met laden …