voetbalzone

Been op de wip: 'Maar het zou een blunder zijn om hem nu af te rekenen'

Thijs Post28 dec 2013, 11:29
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2013, 11:29
Advertentie

Racing Genk heeft het bijzonder lastig in België en er wordt gefluisterd dat Mario Been bezig is aan zijn laatste weken als hoofdcoach. Volgens ex-trainer Sef Vergoossen is dit echter niet het moment om Been te ontslaan. “Ik spreek regelmatig mensen van het bestuur en ik weet dat ze tevreden zijn over Mario. Het zou ook een enorme blunder zijn om hem nu af te rekenen op de minder resultaten”, laat Vergoossen weten aan Het Nieuwsblad.

/

“Been heeft gewoon een mindere kern tegenover vorig seizoen. Het is dus moeilijker om constant te presteren. Maar de chemie met de spelers is nog altijd aanwezig”, gaat Vergoossen verder. Racing Genk staat momenteel zesde is de Belgische Pro League. “Belangrijk is dat de club zich aan haar doelstellingen houdt. Top drie en niets meer. Derde worden is wel haalbaar, als Genk deze serieuze dip snel te boven komt.”

Omdat Been ook nog eens te maken heeft met blessures kan hij weinig rouleren. “Daar is de kern niet sterk genoeg voor”, zegt Vergoossen bovendien. “Hij had liever wat meer jongens rust gegund, maar dan boet hij in aan kwaliteit. Dan mag je hem niet kwalijk nemen dat hij zo lang mogelijk punten probeerde te pakken met een vast elftal.”

Bezig met laden …