Been op rozen, Lazio dankt invaller in Turkije, onrust bij Dynamo Kiev

Daniel Cabot Kerkdijk03 okt 2013, 21:05
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2013, 21:05

Mario Been heeft na twee speeldagen in de Europa League de volle buit. Na de eerdere zege op Dynamo Kiev was Racing Genk donderdag ook nipt te sterk voor FC Thun en gaat men aan kop in Groep G Bij Dynamo Kiev heerst onrust. De club van Jeremain Lens gaf een zege uit handen en opteert mogelijk voor een trainerswissel. De toeschouwers in Trabzon kregen waar voor hun geld: bij het duel tussen Trabzonspor en Lazio vielen zes doelpunten. Beide ploegen leiden de dans in Groep J.

/

Racing Genk - FC Thun 2-1
Het team van Been kreeg in de eerste helft door de stugge en fysiek sterketegenstander geen voet aan grond op het middenveld. FC Thun hield de ruimtes klein, waardoor Racing Genk slechts sporadisch tot kansen kwam via Jelle Vossen, Fabien Camus en Benjamin De Ceulaer. De beste twee kansen waren zelfs voor de bezoekers. Na rust trokken de Belgen het duel alsnog naar zich toe. Een schot van Camus werd door Thomas Reinmann van richting veranderd en betekende de 1-0. Na goed voorbereidend werk van Anele Ngcongca bepaalde Vossen van dichtbij de tussenstand op 2-0. Josef Martinez verzorgde in de extra tijd de aansluitingstreffer, maar dat was veel te laat.

Sevilla - SC Freiburg 2-0
Sevilla maakte in de eerste helft de betere indruk, maar dat was onvoldoende om de bezoekers op achterstand te zetten. Oliver Baumann hield voor rust zijn doel schoon, al was dat ook te danken aan de falende afwerking van de spelers van Unai Emery. In de tweede helft nam de thuisploeg afstand. Fallou Diagné hield Carlos Bacca vast in het strafschopgebied en kreeg een rode kaart. Diego Perotti ontfermde zich over de bal en schoot het leer vanaf elf meter achter Baumann: 1-0. In de extra tijd maakte Bacca er 2-0 van, na heerlijk voorbereidend werk van Jairo.

/

Trabzonspor - Lazio 3-3
Aan doelpunten geen gebrek in Trabzon. De thuisploeg werkte een uitstekende eerste helft af en ging met een 3-1 voorsprong de rust in. Yusuf Erdogan rondde in de dertiende minuut een counter af en tien minuten later betekende een van richting veranderde inzet van Adrian Mierzejewski zelfs al de 2-0. Eddy Onazi verkleinde de achterstand, maar Paulo Henrique zette de 3-1 op het scorebord, na een fout in de defensie van Lazio. Tot de 84e minuut hield Trabzonspor de dubbele voorsprong vast, maar daarna liet Sergio Floccari van zich spreken. De invaller maakte binnen zestig seconden zowel de 3-2 als de 3-3 en zodoende gingen de Romeinen als morele winnaar naar huis.

Rapid Wien - Dynamo Kiev 2-2
Oleg Blokhin lijkt zijn laatste wedstrijd te hebben gecoacht voor Dynamo Kiev. De trainer staat onder grote druk bij Dynamo Kiev, dat donderdag twee punten verspeelde in Oostenrijk. De bezoekers, met Jeremain Lens in de basis, waren in de eerste helft sterker dan Rapid Wien en kwamen na een half uur op voorsprong door toedoen van Andriy Yarmolenko. Drie minuten later werd het 0-2 door een eigen doelpunt van Christopher Dibon en Dieumerci Mbokani kreeg nog voor rust een kans op de derde treffer, maar hij mikte over. Die Grün-Weissen deden na rust via Guido Burgstaller nog wat terug, maar Kiev leek een zege bij te kunnen schrijven. Tot de slotminuut, want toen maakte Christopher Trimmel de gelijkmaker. Blokhin moet vrezen voor zijn baan.

/

Olympique Lyon - Vitória Guimarães 1-1
Lyon speelde net als tegen Real Betis (0-0) gelijk in de Europa League. De ploeg van Remi Garde was in de eerste helft sterker dan Vitória, maar de Portugese bezoekers gingen wel met een voorsprong rusten. Gueïda Fofana kreeg een lange bal niet onder controle en hierdoor kon Moussa Maazou profiteren: 0-1. Les Gones trokken de stand acht minuten na rust gelijk door een kopbal van Maxime Gonalons. De thuisploeg ging op jacht naar de winnende treffer en kreeg uit een hoekschop een goede kans, maar doelman Douglas was eerder bij de bal dan Bakary Koné. Omdat Clément Grenier even later naast schoot en dus niet doeltreffend was, bleef het bij 1-1 in Stade de Gerland. In de slotfase incasseerde Moussa Maazou zijn tweede gele kaart. Vitória won het eerste duel met liefst 4-0 van het Kroatische HNK Rijeka.