voetbalzone

Been snakt naar prijs: ‘Ik heb ook nog niet zo gek veel gewonnen’

Erik van Dam16 apr 2013, 12:25
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2013, 12:25
Advertentie

Mario Been maakt met Racing Genk nog steeds kans op de landstitel in België. De 49-jarige trainer is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club en is met Genk verwikkeld in een felle strijd in de play-offs. Mocht het daadwerkelijk lukken beslag te leggen op het kampioenschap, dan zou dat Been heel gelukkig maken. De Rotterdammer zegt te snakken naar een prijs als trainer.

/

Na zijn trieste aftocht bij Feyenoord, in de voorbereiding op het seizoen 2011/12, duurde het maar anderhalve maand voor Been een nieuwe club vond. Na enkele maanden tekende hij bovendien al bij tot medio 2014 en met dat contract op zak bouwt hij nu al geruime tijd door in België. Na de derde plaats van vorig seizoen is de titel nu nog binnen handbereik. “Het wordt een bepalende week voor ons”, zegt Been tegen Sporza.

“We willen tot het einde meedoen, dus moeten we winnen. De onderlinge verschillen zijn niet zo groot. Dat merk je ook aan de resultaten. Er doen nog vijf clubs mee voor de titel, Lokeren lijkt me min of meer uitgeteld”, vermoedt Been. Op de vraag of hij zelf naar een prijs snakt als trainer, antwoordt hij bevestigend. “Heel erg. Daarvoor werk je toch een heel jaar heel hard. Ik heb als trainer ook nog niet zo gek veel gewonnen. Het is tijd om iets tastbaars te pakken.”

Bezig met laden …