voetbalzone

Been: 'Sommige dingen begrijp ik nog steeds niet'

Bart Kruyt07 sep 2011, 15:08
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2011, 15:08
Advertentie

Vrijdagavond zit Mario Been voor het eerst op de bank bij Racing Genk. De oefenmeester neemt het met zijn Belgische club op tegen Sint-Truiden, maar heeft het hoofdstuk Feyenoord nog altijd niet af kunnen sluiten: “Er is me veel duidelijk geworden en sommige dingen steken nog steeds.”

/

Been werd weggestemd door de spelers en noemt dat in Voetbal International ‘typerend voor de voetballerij’: waar in het bedrijfsleven de baas een werknemer ontslaat, daar stemde bij Feyenoord het personeel te trainer weg. “Sommige dingen begrijp ik nog steeds niet”, zegt Been. “Stefan de Vrij, die in een interview zegt dat hij onder mij zo is gegroeid. Als dat zo is, denk ik dan, waarom heb je me dan weggestemd? Dat snap ik niet.”

Ook het verwijt dat Been geen spelers heeft beter gemaakt steekt bij de coach. “Luc Castaignos is naar Inter, Georginio Wijnaldum naar PSV, Leroy Fer naar FC Twente en Stefan de Vrij is een volwaardige centrumverdediger geworden. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar laten we maar ophouden over Feyenoord: zij moeten door, ik ook.”

Been zegt niet verbitterd te zijn: "Welnee, schei eens uit! Ik ben ook niet haatdragend. Maar ik ben wel teleurgesteld in mensen van wie ik dacht dat ze vrienden waren, mensen die héél dicht bij me stonden. Die bij mij thuis kwamen zelfs. Die vriendschappen waren dus niks waard."

Bezig met laden …