voetbalzone

Been weigert aanbod van ex-wereldkampioen en Gouden Bal-winnaar

Erik van Dam04 jan 2012, 07:50
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2012, 07:50
Advertentie
/

Racing Genk heeft vriendelijk bedankt voor de kans om Rivaldo onder contract te nemen. Het Nieuwsblad meldt dat de 39-jarige Braziliaan zich via een tussenpersoon liet aanbieden bij de regerend kampioen van België, maar de club van Mario Been liet weten niet in te gaan op de kans met Rivaldo samen te werken.

Rivaldo's carrière begeeft zich langzaam maar zeker richting het einde. De Zuid-Amerikan debuteerde in 1992 in het shirt van Mogi Mirim en beleefde nadien een tocht langs prachtige clubs. Via Corinthians en Palmeiras arriveerde hij in Europa en speelde hij voor Deportivo la Coruña, Barcelona en AC Milan. Later was hij nog actief bij onder meer Olympiakos Piraeus en Bunyodkor.

In 1999 beleefde Rivaldo een hoogtepunt, door met Barcelona de landstitel te veroveren en zelf 24 keer te scoren in de Primera División. Hij werd toen uitgeroepen tot Europees Voetballer van het Jaar en won ook de Gouden Bal. Drie jaar later won hij het WK 2002 met Brazilië. In april wordt Rivaldo veertig, maar aan stoppen denkt hij nog altijd niet. Afgelopen jaar kwam hij uit voor São Paulo, maar de Braziliaan lijkt dus nog te denken aan een rentree in Europa.

Bezig met laden …