voetbalzone

Been wil Eredivisie 'beroven' van gewilde verdediger en Wuytens

Erik van Dam02 aug 2012, 10:10
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2012, 10:10
Advertentie

Mario Been is nog op zoek naar vers bloed voor de achterhoede van Racing Genk. De trainer van de Belgische club is daarbij uitgekomen in de Eredivisie, schrijft Het Belang van Limburg donderdag. De namen die op Beens lijstje zouden staan zijn die van FC Utrecht-verdediger Jan Wuytens en NEC'er Bram Nuytinck.

/

De 27-jarige Wuytens werd opgeleid bij PSV en speelde nadien vier jaar voor Heracles Almelo; sinds 2009 komt hij uit voor zijn huidige club FC Utrecht. Het contract van de Belg, die in de jeugd ook uitkwam voor Anderlecht, loopt volgend jaar zomer af en mogelijk wil men in de Domstad daarom wel zaken doen met Genk. Behalve Wuytens zou ook Nuytinck een kandidaat zijn voor Been, die zijn tweede seizoen tegemoet gaat.

Been en Nuytinck werkten niet samen in Nijmegen; op het moment dat de trainer daar vertrok, werd Nuytinck bij het eerste elftal gehaald. Sindsdien ontwikkelde de centrale verdediger zich zeer sterk en speelde hij al 71 competitieduels. Bovendien kwam hij al vijftien keer uit voor Jong Oranje. De laatste maanden werd met name Ajax volop in verband gebracht met Nuytinck; Feyenoord deze week ook, maar voor die club is Nuytinck te duur.

Bezig met laden …