voetbalzone

Been zeer gelukkig: ‘Heel bijzonder dat zij hier ook aanwezig waren’

Erik van Dam10 mei 2013, 00:20
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2013, 00:20
Advertentie

Mario Been koos er bijna twee jaar geleden voor aan de slag te gaan in het buitenland; na dienstverbanden bij Excelsior, NEC en Feyenoord kreeg hij een aanbieding van Racing Genk en die pakte hij aan. Donderdagavond won hij de Belgische beker, nadat zijn team Cercle Brugge met 0-2 versloeg in de eindstrijd. Been reageerde opgetogen op de zege en zijn honger is nog niet gestild.

/

De 49-jarige hoofdtrainer zag hoe Genk voortdurend bovenliggend was tegen Cercle, maar steeds niet scoorde. Vijf minuten voor het einde viel de 0-1 pas en kort voor tijd besliste Genk de wedstrijd. “Hoezeer ik deze eerste prijs apprecieer? Erg, dat mag wel duidelijk zijn, maar ik kan nu al niet wachten op de volgende prijs”, zei Been na de wedstrijd gretig in gesprek met De Standaard.

Na de 0-2 van Jelle Vossen zocht Been met zijn ogen de tribune af, zagen de Belgische verslaggevers. Gevraagd naar de reden daarachter bevestigde Been dat hij naar familie keek. “Uiteindelijk zit ik toch altijd redelijk ver van huis en is het voor mij heel bijzonder dat zij hier ook aanwezig waren. Daarvoor wilde ik hen bedanken”, aldus de coach.

Bezig met laden …