voetbalzone

Beens Genk lijdt tegen degradatiekandidaat vijfde thuisnederlaag op rij

Bart Kruyt23 feb 2014, 21:28
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2014, 21:28
Advertentie

Nee, het is even geen pretje om seizoenkaarthouder van Racing Genk te zijn. De ploeg van Mario Been weet op het eigen veld maar niet meer te winnen en ging zondagavond met 0-2 onderuit tegen Waasland-Beveren, een degradatiekandidaat in de competitie. Genk heeft nu vijf thuiswedstrijden op rij in de Jupiler Pro League verloren en moet zich toch echt serieus zorgen gaan maken.

voetbalzone

De equipe van Been leek vorige week al zeker van een plek in play-off I, maar AA Gent naderde Genk zondag tot op drie punten, dankzij een verrassende zege op koploper Standard Luik. Een overwinning voor Genk was zondagavond dus erg belangrijk, maar in de Crystal Arena ging het weer mis. Robin Henkens opende na een halfuur spelen de score: eerst schoot hij nog op de paal, maar in tweede instantie prikte de middenvelder de bal alsnog binnen.

De supporters van Genk floten de eigen ploeg uit en Been hoopte dat zijn spelers in de tweede helft wat meer konden laten zien. Waasland-Beveren kende echter een droomstart van het tweede bedrijf en liep al snel uit naar 0-2, via Aboubakar Oumarou. Genk slaagde er hierna niet in om nog wat terug te doen en heeft nu dus nog maar drie punten meer dan Gent. Waasland-Beveren deed goede zaken in de strijd tegen degradatie en heeft nu vijf punten meer dan Oud-Heverlee Leuven, dat voorlaatste staat.

Bezig met laden …