Beens Genk verliest topper, knappe zege Anderlecht bij ploeg in vorm

Bart Kruyt15 dec 2013, 18:56
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2013, 18:56

Racing Genk is er niet in geslaagd om in te lopen op Standard Luik. De ploeg van Mario Been ging zondagmiddag op bezoek bij de koploper van de competitie, maar wist niet te stunten en ging met 3-1 onderuit. Standard heeft nu negen punten meer dan Genk, dat vijfde staat in de Jupiler Pro League. Het Anderlecht van John van den Brom staat (voorlopig) tweede en heeft vier punten minder dan Standard, na een knappe overwinning bij AA Gent, dat de laatste tijd toch prima in vorm is: 1-2.

Standard Luik - Racing Genk 3-1
Been had in een poging de aanvallers van Standard Luik geen ruimte te geven drie centrale verdedigers opgesteld, maar dat was duidelijk wennen voor Racing Genk. De bezoekers begonnen niet sterk en werden in de beginfase overrompeld door Standard. Halverwege de eerste helft kwam Genk wat beter in de wedstrijd, maar gescoord werd er voor rust niet. Dat gebeurde pas na rust en twee dolle minuten zorgden voor de uiteindelijke beslissing. Paul-Jose M'Poku brak een kwartier na de theepauze de ban, door na een fraaie voetbeweging de 1-0 binnen te schieten.

Nauwelijks een minuut later was het opnieuw raak en werd de marge verdubbeld. Nu was Geoffrey Mujangi Bia de doelpuntenmaker: hij verraste Kristof Van Hout (die overigens een verleden heeft bij Standard) met een snel schot, dat via de binnenkant van de paal binnenviel. Been gooide zijn opstelling hierna nog wat om, maar een comeback zat er niet meer in. Bia maakte met zijn tweede van de dag de 3-0, voordat Steven Joseph Monrose pas kort voor tijd de eer voor Genk redde. De ploeg van Been heeft nu negen punten minder dan Standard.

AA Gent - Anderlecht 1-2
Anderlecht heeft een geschiedenis met gemiste strafschoppen, maar zondag was het wel raak vanaf elf meter. De benutte strafschop van Massimo Bruno na een uur spelen betekende de gelijkmaker, want Gent was in de eerste helft op voorsprong gekomen via Herve Kage. Bruno mocht aanleggen na een overtreding op Aleksandar Mitrovic en de spits zorgde een kwartier voor tijd zelf voor de 1-2, met een rake kopbal. Mitrovic hielp even later nog een enorme kans om de wedstrijd in het slot te gooien om zeep, maar Gent wist daar niet van te profiteren en ging onderuit.