voetbalzone

Beerens denkt aan Oranje: ‘Het niveau kan ik voor mijn gevoel aan’

Thijs Post01 jan 2015, 13:45
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2015, 13:45
Advertentie

Roy Beerens is in Duitsland actief in de Bundesliga: de vleugelspeler is een vaste waarde bij Hertha BSC. In de hoofdstad van Duitsland droomt Beerens stiekem van het Nederlands elftal, zo geeft hij te kennen aan Voetbal International. Wellicht was het in dat kader beter om voor Feyenoord te kiezen. De Rotterdammers wilden Beerens ook hebben.

voetbalzone

“Daarom ging ik destijds naar AZ. Om in beeld te blijven. Terwijl er een heel aantrekkelijk bod lag van Standard Luik. In 2011 heb ik nog tegen Duitsland mogen invallen, maar daar bleef het bij”, zegt Beerens tegen het dagblad. Nu komt de vleugelspeler niet voor in de plannen van de technische staf van Oranje.

“Het niveau kan ik voor mijn gevoel aan, maar dan zal ik hier wekelijks moeten pieken. Dat is bijna onmogelijk. Al die uitblinkers uit de Eredivisie spelen in de Bundesliga niet eens”, klinkt het. “Weten ze wel dat ik hier voetbal?” Beerens is ook realistisch: hij wet dat Arjen Robben onomstreden is op zijn positie. “Als er wat mensen wegvallen met blessures, zou ik er ook wel een keer tussen willen zitten.”

Bezig met laden …