voetbalzone

Beerens geniet volop in Engeland: ‘We zijn een slapende reus’

Yanick Vos23 sep 2016, 08:50
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2016, 08:50
Advertentie
/

Reading is onder leiding van manager Jaap Stam uitstekend uit de startblokken gekomen dit seizoen. In de afgelopen zeven wedstrijden bleef de ploeg ongeslagen en is de achtste plaats op de ranglijst ingenomen. Roy Beerens, sinds afgelopen zomer speler van Reading, gelooft dat er iets moois mogelijk is dit seizoen.

Na twee teleurstellende seizoenen waren de verwachtingen voor dit seizoen niet al te hoog. De Thaise clubeigenaren willen Stam de tijd geven en zullen hem niet direct afrekenen op tegenvallende resultaten. Maar Reading staat keurig in het linkerrijtje en maakt een goede indruk in de Championship. “De laatste jaren eindigde Reading als negentiende en zeventiende, niemand verwacht dus wat van ons dit seizoen. Maar Reading is een slapende reus”, zegt de voormalig buitenspeler van AZ tegen Get Reading. “De top zes wordt moeilijk, maar als we op deze manier blijven spelen, dan is het mogelijk. Ik ben hier gekomen om succes te hebben, niet om middelmaat te zijn. Als je daar genoegen mee neemt, speel je nergens om.”

Beerens kwam afgelopen zomer over van Hertha BSC. Onder Stam mag hij zich een vaste basisspeler noemen. “Ik ben hier gekomen om een beetje te verrassen en hopelijk kunnen we dat dit seizoen doen voor onze fans. Ik denk echt dat het mogelijk is. We moeten er in ieder geval hard voor gaan strijden."

Bezig met laden …