voetbalzone

Begeerde Belgische spits laat interesse links liggen: 'Ben ik van overtuigd'

Matthijs van Laar23 mei 2015, 16:10
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2015, 16:10
Advertentie
voetbalzone

Tim Sherwood gaat er gewoon vanuit dat Christian Benteke ook komend seizoen voor Aston Villa speelt. De manager heeft nog geen rechtstreeks contact gehad met de speler over het onderwerp, maar ziet geen reden om aan zijn woord te twijfelen. Eerder liet de Belgisch international namelijk via zijn zaakwaarnemer weten nog altijd uitstekend op zijn plek te zijn bij de club uit Birmingham.

Benteke kende een wisselvallig jaar. Vanwege de nasleep van een zware blessure, die hem het WK in Brazilië kostte, kwam de spits moeizaam op gang. In de laatste maanden toont hij zich weer trefzeker als vanouds. "Hij is een volwassen jongen. Ik heb geen reden om te aan te nemen dat hij een andere club zoekt. Hij lijkt erg gelukkig hier. Vanmorgen verscheen hij weer lachend op de training."

Ook bij Aston Villa krijgt Benteke kansen om zich te tonen op het allerhoogste niveau, meent Sherwood. "Hij weet dat er zondag een mooie wedstrijd op de rol staat (Burnley, red.) en hij kijkt al uit naar de finale van de FA Cup (tegen Arsenal, red.). Ik denk dat hij hier graag blijft. Daar ben ik zelfs van overtuigd. Ik geloof hem als hij zegt dat hij hier wil blijven, al is dat nog niet het geval geweest. Ik heb het hem namelijk nog niet gevraagd." De Belg werd recentelijk in verband gebracht met VfL Wolfsburg, Liverpool en Chelsea.

Bezig met laden …