voetbalzone

Begeerde Helmond-aanvaller kiest voor Belgisch avontuur

Bart Kruyt31 mei 2011, 22:12
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2011, 22:12
Advertentie

Bruno Andrade laat Nederland achter zich. De Braziliaanse aanvaller, die de afgelopen drie seizoenen de clubkleuren van Helmond Sport verdedigde, heeft gebruik gemaakt van zijn transfervrije status en een driejarig contract getekend bij Sint-Truiden. Na Alessandro Iandoli, Dimitri Daeseleire, Ondrej Smetana, Kevin Taelemans en Jordan Garcia-Calvete is hij al de zesde nieuwkomer.

"Ik ben blij dat mijn overgang rond is", zei Andrade. "Op mijn achttiende belandde ik bij het Italiaanse Reggina. Er waren problemen met mijn spelerslicentie en de overstap naar Europa, als jonge kerel, was niet makkelijk. Ik kijk met veel voldoening terug op mijn drie seizoenen bij Helmond Sport. STVV is weer een stap hogerop."

De 22-jarige aanvaller was vooral in het afgelopen seizoen goed op schot: in twintig competitiewedstrijden (een knieblessure hield hem enige tijd buitenspel) maakte hij twaalf doelpunten. In de winterstop werd ook VVV-Venlo nog in verband gebracht met Andrade, maar de Braziliaan gaat dus verder in de Belgische Jupiler League.

Bezig met laden …