voetbalzone

Begeerde Portugese verdediger kiest voor avontuur in Madrid

Bart Kruyt27 jun 2011, 19:12
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2011, 19:12
Advertentie

Silvio Manuel Azevedo, kortweg Silvio, zet zijn loopbaan voort in Spanje. Benfica wilde de vleugelverdediger van Sporting Braga graag in Portugal houden, maar bereikte geen akkoord over een transfersom en zag Atlético Madrid daar wél in slagen. De Spaanse hoofdstedelingen maken op de officiële website melding van de komst van Silvio.

De 23-jarige vleugelverdediger, die zowel aan de rechter als aan de linkerkant kan spelen, is het eens geworden met Atlético over een contract voor vijf seizoenen. De Portugees zal dinsdag aan de pers worden voorgesteld en zet bij deze bijeenkomst zijn handtekening onder de verbintenis. Over de betaalde transfersom doet Atlético geen mededelingen.

Silvio heeft er slechts één jaar bij Braga opzitten. De verdediger werd vorig jaar weggeplukt bij Rio Ave en speelde twintig competitiewedstrijden voor Braga, waarin hij erg overtuigde. De back, die ook de Europa League-finale tegen FC Porto speelde, groeide uit tot Portugees international en heeft inmiddels vier caps achter zijn naam staan.

Bezig met laden …