voetbalzone

Begeleider Senesi plaatst één club boven Bayern en grootmachten uit Milaan

Rian Rosendaal12 mrt 2021, 14:28
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2021, 14:28
Advertentie

Napoli beschikt momenteel over de beste papieren om Marcos Senesi over te nemen van Feyenoord, zo bevestigt Stefano Antonelli, een van de begeleiders van de Argentijnse centrumverdediger, vrijdagmiddag in gesprek met het Napolitaanse radiostation Radio Marte. Senesi wordt tevens in verband gebracht met Bayern München, Internazionale en AC Milan, maar die clubs lijken te moeten wachten op wat Napoli van plan is met de Feyenoorder.

"Napoli? Ik sla Cristiano Giuntoli (sportief directeur, red.) en Gennaro Gattuso (trainer, red.) heel hoog aan", opent Antonelli in een onderhoud met het lokale radiostation. "Of Senesi hun eerste optie is in verdedigend opzicht? Dat zou heel goed kunnen." Om er gelijk aan toe te voegen: "Maar ook Inter kent hem inmiddels behoorlijk goed. AC Milan is momenteel met Alessio Romagnoli in gesprek over contractverlenging, maar ook die club volgt de verrichtingen van Senesi met veel interesse." Volgens de belangenbehartiger heeft de Feyenoord-stopper over belangstelling niets te klagen.

"We hoeven hem bij geen enkele club aan te bieden, we worden vanzelf wel gebeld", verwijst Antonelli naar de groeiende interesse in Senesi. "Maar we zitten nu pas in maart, in de grote competities moeten de beslissingen nog vallen en er kan in de komende periode nog het nodige veranderen. In de Bundesliga zijn er ook drie of vier grote clubs die flink kunnen uitgeven en ook nadenken over het binnenhalen van Senesi." Voorlopig echter ziet Antonelli Napoli als de ideale volgende stap van de 23-jarige verdediger in Rotterdamse dienst, die overigens al eerder met i Partenopei in verband is gebracht.

"Het is absoluut niet mijn bedoeling om de clubs uit Milaan en Bayern te beledigen, maar gezien het verlangen, het perspectief en de betrokkenheid staat Napoli momenteel bovenaan. Als Kalidou Koulibaly al was verkocht, dan had Senesi wellicht eerder bij die club gespeeld", aldus Antonelli, die onder de indruk is van de ontwikkeling die de mandekker doormaakt bij Feyenoord. "Hij is een moderne verdediger met opbouwende kwaliteiten, dat spreekt veel clubs aan. Hij is uitgegroeid tot een belangrijke speler." De vraagprijs van Senesi, in 2019 voor circa zeven miljoen euro overgenomen van San Lorenzo, lijkt momenteel boven de twintig miljoen euro te liggen.

Bezig met laden …