voetbalzone

Begeleiders van Noni Madueke ‘niet voor gevulde koeken’ in Dortmund

Yanick Vos05 jul 2021, 08:40
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2021, 08:40
Advertentie

Borussia Dortmund is ‘zwaar geïnteresseerd’ in Noni Madueke, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De vader en zaakwaarnemer van de PSV-aanvaller werden vorige week gezien op het sportcomplex van de Duitse topclub, zo bewees een foto die rondging op Twitter. PSV zal Madueke niet zonder slag of stoot laten gaan; de buitenspeler mag alleen vertrekken bij een ‘enorm hoog bod’.

Volgens Elfrink is het bezoek van de begeleiders van Madueke aan Dortmund niet iets waar de PSV-supporters direct van in de stress hoeven te raken. De journalist stelt dat de lezing van het kamp-Madueke zal zijn dat er vaker op kansen en mogelijkheden wordt georiënteerd. Daarbij benadrukt hij dat de begeleiders niet voor de ‘lekkere gevulde koeken’ zijn afgereisd naar Dortmund.

Het contract van Madueke in Eindhoven loopt door tot aan de zomer van 2024 en daar wil de club hem aan houden. Alleen bij een enorm hoog bod laat PSV hem gaan. Misschien rond een miljoen of dertig, zo klinkt het. Daarnaast zou technisch manager John de Jong bereid zijn om mee te werken aan een vertrek als in de voorbereiding blijkt dat er onder trainer Roger Schmidt weinig speeltijd voor Madueke is weggelegd.

De naam van Madueke zingt al langer rond in Dortmund. De Duitse topclub is op zoek naar een aanvallende versterking, daar Jadon Sancho vorige week voor een bedrag van maximaal 95 miljoen euro aan Manchester United is verkocht. Behalve Madueke wordt in de Duitse media ook PSV-spits Donyell Malen in verband gebracht met een transfer naar Dortmund.