voetbalzone

Beginnend coach Solskjaer bezorgt Molde direct eerste landstitel ooit

Bart Kruyt30 okt 2011, 21:00
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2011, 21:00
Advertentie

Molde FK heeft zondag geschiedenis geschreven. De Noorse ploeg van Ole Gunnar Solskjaer had twee speelronden voor het einde van de competitie aan een punt genoeg om landskampioen te worden en hield Stromsgodset op een gelijkspel: 2-2. Het is voor het eerst in de honderdjarige historie van de club dat Molde zich de beste van Noorwegen mag noemen.

Bij zijn eerste klus als hoofdtrainer heeft Solskjaer zodoende direct iets bijzonders gepresteerd. De voormalig aanvaller maakte vorig jaar de overstap van de beloften van Manchester United en maakte van Molde, de club uit zijn geboorteplaats en waar hij zijn professionele loopbaan begon, een sterke voetbalmachine. Na zeven keer tweede te zijn geëindigd, werd Molde zondag voor het eerst in haar geschiedenis kampioen.

Achtervolger Tromso had vrijdagavond al punten verspeeld tegen FK Haugesund en daarom was een punt voor Molde voldoende om twee speelronden voor het einde de champagne te kunnen ontkurken. De koploper kwam tweemaal op voorsprong, gaf die evenzoveel keer uit handen, maar mocht na het laatste fluitsignaal feest vieren.

Bezig met laden …