voetbalzone

Begiristain bevestigt komst Chygrynskiy naar Barça

27 aug 2009, 13:00
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2009, 13:00
Advertentie
Barcelona’s technisch directeur Txiki Berigistain heeft donderdag de komst van verdediger Dmytro Chygrynskiy bevestigd. In de Spaanse krant El País geeft Begiristain aan dat de 22-jarige Oekraiëner binnen afzienbare tijd zal worden gepresenteerd als nieuwste aanwinst. Naar verluidt telt Barcelona zo’n 25 miljoen euro voor hem neer.



Barcelona en Shakhtar Donetsk, de huidige club van de achterhoedespeler, treffen elkaar vrijdagavond in het duel om de Europese Super Cup in Monaco. Voor vertrek richting het prinsendom liet Begiristain aan de Spaanse media weten dat de transfer zich in de afrondende fase bevindt. “Chygrynskiy komt en zal ons behoorlijk versterken”, aldus Begiristain.

De Catalanen zijn al geruime tijd geïnteresseerd in Chygrynskiy, die zelf aangaf dat hij het eigenlijk te vroeg vond voor een overstap. De mandekker sprak dan ook de wens uit om bij Shakhtar te blijven, maar daar had de ploeg van Guardiola maling aan. De ploeg wil graag nog een verdediger aan de selectie toevoegen en richt zich volledig op de komst van de achttienvoudig international.

Het ligt in de lijn der verwachting dat Chygrynskiy dit weekend een vijfjarig contract tekent in Nou Camp, en vrijdag dus zijn laatste wedstrijd voor Shakhtar speelt. Hij moet de defensie versterken, die verzwakt is door blessures van Rafael Marquéz en Gabriel Milito. Als de deal doorgaat wordt Chygrynskiy de derde aanwinst van Barcelona worden, nadat de club deze zomer al Zlatan Ibrahimovic en Maxwell aantrok.
Bezig met laden …