voetbalzone

Bejubelde Krul wil Van Gaal overtuigen: 'Natuurlijk, ik wil keepen'

Matthijs van Laar12 nov 2013, 12:50
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2013, 12:50
Advertentie
/

Zelden meldde Tim Krul zich met een lekkerder gevoel bij het Nederlands elftal. De doelman van Newcastle United speelde zondag 'de wedstrijd van zijn leven' tegen Tottenham Hotspur en was er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat zijn ploeg met 0-1 won. Ook de Engelse media waren lyrisch over het optreden van de goalie en manager Alan Pardew noemde hem de 'beste Nederlandse keeper van dit moment'.

Krul wil zijn goede vorm doorzetten bij Oranje, dat komend weekend oefent tegen Japan en volgende week dinsdag de degens kruist met Colombia. "Natuurlijk, ik wil keepen", zegt hij in gesprek met de NOS. De afgelopen interlands koos bondscoach Louis van Gaal echter voor Michel Vorm en Jasper Cillessen. De keeper van Swansea City stond tussen de palen tegen Hongarije (8-1), maar is deze keer niet van de partij. Cillessen verdedigde het doel tegen Turkije (0-2).

Krul beseft dan ook dat het geen eenvoudige opgaven zal worden om Van Gaal deze week te overtuigen. "Het zou mooi zijn. Ik wil natuurlijk ook aan het Nederlands publiek laten zien dat ik van waarde kan zijn", zegt hij. De geboren Hagenaar speelde tot nog toe vijf interlands voor het Nederlands elftal. Op 6 februari, thuis tegen Italië (1-1), kreeg hij voor het laatst de voorkeur van de bondscoach.

Bezig met laden …