voetbalzone

Bejubelde PSV’er krijgt binnenkort langer contract aangeboden

Erik van Dam23 dec 2014, 13:17
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2014, 13:17
Advertentie
voetbalzone

De toekomst van Jetro Willems ziet er zonnig uit. Circa drieënhalf jaar geleden haalde PSV hem al op jonge leeftijd binnen, toen de linksback pas vijftien wedstrijden in het eerste van Sparta Rotterdam had gespeeld. Sindsdien heeft Willems zich met ups en downs opgewerkt tot een voorname kracht in Eindhoven. De club wil nu graag dat het contract van de verdediger wordt opengebroken en verlengd.

PSV-verslaggever Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad laat dinsdag via Twitter weten dat Willems’ zaakwaarnemer snel een aanbod zal ontvangen. De club wil graag één of twee jaar langer door met de vleugelverdediger. Nu staat Willems nog tot medio 2017 op de loonlijst, maar de bedoeling is langer samen te blijven werken. Willems speelde tot op heden 88 wedstrijden in de Eredivisie voor de Brabanders.

Daarnaast kwam hij dertien keer uit voor Nederland: hij debuteerde al aan het einde van zijn debuutseizoen bij PSV en werd vervolgens door Bert van Marwijk meegenomen naar het EK 2012. Daar was Willems basisspeler. Onder Louis van Gaal kreeg hij te maken met een terugslag en ook bij zijn club ging het toen even minder. Dit seizoen ontvangt Willems echter lovende kritieken. Zo zei Aad de Mos dat hij zo mee zou kunnen bij Real Madrid.

Marcel Brands liet een week geleden nog weten dat hij erg tevreden is over de verrichtingen van Willems bij PSV. “Hij heeft het in mijn ogen in zich één van de beste linksbacks van Europa te worden. Hij is pas twintig jaar en er zit nog ontzettend veel rek in zijn ontwikkeling”, zei de bestuurder toen tegen Voetbal International. De komende weken moet blijken of Willems te porren is voor een contractverlenging.

Bezig met laden …