voetbalzone

Bekende Zweed wil met Sigthórsson en Gudmundsson naar WK

Bart Kruyt14 okt 2011, 19:40
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2011, 19:40
Advertentie

Lars Lagerback had eerder de nationale elftallen van Nigeria en Zweden onder zijn hoede en gaat nu aan de slag als bondscoach van IJsland. De oefenmeester, die vrijdag werd voorgesteld aan de pers, heeft als doel om het land dat nog nooit een mondiale eindronde meemaakte naar het WK van 2014 te loodsen: “Ik denk alleen maar aan winnen, dat is belangrijk voor mij.”

/

Lagerback krijgt bij de IJslandse ploeg onder meer te maken met Ajax-spits Kolbeinn Sigthórsson en AZ-aanvaller Johann Berg Gudmundsson. Hij begint in januari en ziet kansen voor de IJslandse ploeg in de WK-kwalificatiereeks, waarin het geen enkele EK-deelnemer zal treffen. “We zitten niet in de zwaarste groep, maar het blijft een lastige opgave”, benadrukte de bondscoach.

Lagerback begint in januari bij de IJslandse bond en geeft toe dat hij de huidige selectie nog niet erg goed kent. “Maar ik heb daar nog even de tijd voor en hopelijk kunnen we nog drie of vier oefenwedstrijden spelen voordat de WK-kwalificatiereeks begint. Ik heb er in ieder geval zin in”, aldus de Zweed.

Bezig met laden …