voetbalzone

Beker bier treft Anastasiou in verhitte stadsderby met Olympiacos

Gijs Freriks02 mrt 2014, 20:30
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2014, 20:30
Advertentie

De strijd tussen Olympiacos en Panathinaikos is die tussen de twee grootste en succesvolste clubs van Griekenland. Deze Derby der eeuwige vijanden wil weleens uit de hand lopen en dat gebeurde zondagavond ook. De bezoekers, Panathinaikos, wonnen in het hol van de leeuw met 0-3 en de fans van de thuisploeg waren dan ook erg gefrustreerd.

voetbalzone

Yannis Anastasiou, oud-spits van onder meer Ajax en momenteel de trainer/coach van Panathinaikos, werd met een beker bier bekogeld. De Griek ging onderuit en had erg last van zijn ogen. De ME moest eraan te pas komen om de gemoederen tot bedaren te brengen. De supporters van Olympiacos waren boos op Anastasiou, omdat die zich bij de scheidsrechter had beklaagd over het niet geven van een strafschop aan Panathinaikos.

Het was niet het enige opmerkelijke incident tijdens de rivalentwist. Michael Olaitan, een 21-jarige spits van Olympiacos, zakte in de eerste helft zomaar in elkaar. Er werd voor het ergste gevreesd, maar inmiddels is duidelijk dat de situatie van de Nigeriaan ‘stabiel’ is. Hoe het kan dat Olaitan in elkaar zakte, is nog niet bekend. Olympiacos had bij een zege overigens de titel kunnen pakken, maar doelpunten van Danijel Pranjic, Marcus Berg en Mehdi Abeid voorkwamen dat.

Bezig met laden …