Bekerfinale levert absolute kraker op; Fernandão schittert bij Fenerbahçe

Gijs Freriks05 mei 2016, 20:07
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2016, 20:07

De finale van de Ziraat Türkiye Kupasi, de nationale beker van Turkije, gaat op 26 mei tussen de eeuwige vijanden Galatasaray en Fenerbahçe. De werkgever van Wesley Sneijder plaatste zich woensdagavond voor de eindstrijd en Fenerbahçe rekende een dag later af met Konyaspor. Robin van Persie zat niet in de selectie.

/

De Nederlander werd net als Nani gespaard voor de competitiewedstrijd van aanstaande maandag tegen Medipol Basaksehir en de Nederlander zag Fernandão uitgroeien tot de man van de wedstrijd. De Braziliaanse aanvaller maakte twee minuten na rust zijn eerste treffer door na een goede kapbeweging en dito voorzet van Volkan Sen raak te koppen.

Een kleine twintig minuten voor tijd mocht Fernandão na een handsbal van Selim Ay aanleggen voor een strafschop en hij schoot onberispelijk binnen: 2-0. Fenerbahçe had de eerste ontmoeting met Konyaspor ook al met 0-3 gewonnen en ging derhalve zonder problemen door naar de finale van de beker.