Bekerfinale loopt desastreus af voor Schaars en Van Wolfswinkel

Daniel Cabot Kerkdijk20 mei 2012, 20:00
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2012, 20:00
/

Sporting Portugal heeft zondagavond naast de Taça de Portugal gegrepen. Het team van Ricardo Sá Pinto verloor in de eindstrijd van de Portugese beker van underdog Académica: 1-0. De club van Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel had zich via de competitie al van deelname aan de Europa League verzekerd.

De winnende treffer viel reeds in de derde minuut. Sporting kreeg de bal niet goed weg en stelde Académica in staat om een aanval via de linkerkant op te bouwen. Marinho kopte de bal bij de tweede paal tegen de touwen: 1-0. Het doelpunt was enigszins omstreden omdat Anderson Polga geblesseerd op de grond lag en Académica optimaal profiteerde van de wanorde bij Sporting.

Schaars en Van Wolfswinkel stonden ruim negentig minuten in het veld, maar konden een nederlaag niet voorkomen. Voor Académica is het pas de tweede keer in de clubgeschiedenis dat men de Taça de Portugal wint. De vorige keer was liefst 73 jaar geleden, in 1939.