voetbalzone

Bekerfinalist Portsmouth krijgt definitief geen Europese licentie

Bart Kruyt22 apr 2010, 13:48
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2010, 13:48
Advertentie
/

Portsmouth zal volgend seizoen definitief niet uitkomen in de Europa League. De hekkensluiter van de Premier League staat in de finale van de FA Cup, maar wist door haar financiële problemen geen Europese licentie te bemachtigen. Een hoger beroep heeft niets opgeleverd, waardoor het Europa League-ticket nu naar de nummer zeven van de Premier League gaat.

Portsmouth degradeerde onlangs naar de Championship, maar presteerde in het belangrijkste Engelse bekertoernooi wél naar behoren. In de halve finale werd Tottenham Hotspur uitgeschakeld en omdat Chelsea al zeker is van Champions League-voetbal, zou de tweede finalist sowieso Europees voetbal spelen. Door de financiële problemen wist Portsmouth echter geen Europese licentie te bemachtigen.

De Zuid-Engelse club probeerde via een hoger beroep alsnog aan deze licentie te komen, maar de Engelse voetbalbond FA heeft laten weten dat Pompey hier niet voor in aanmerking komt. Dat is goed nieuws voor bijvoorbeeld Liverpool, aangezien er nu een extra Europees ticket vrijkomt voor de competitie. Normaal gesproken kwalificeren de nummer vijf en zes van de ranglijst zich voor de Europa League; nu gaat ook de nummer zeven (momenteel Liverpool) Europa in. Nummer acht Everton heeft vijf punten minder; beide ploegen uit Liverpool hebben nog drie competitiewedstrijden te gaan.

Bezig met laden …