Bekerhouder FC Porto deelt titelhouder Benfica psychologische tik uit

Daniel Cabot Kerkdijk07 aug 2010, 23:36
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2010, 23:36

FC Porto heeft zich zaterdagavond met de Supertaça de eerste hoofdprijs in Portugal toegeëigend. In de debuutwedstrijd van André Villas-Boas op de bank zegevierde de houder van de Taça de Portugal over Benfica, de landskampioen van afgelopen seizoen: 2-0. Het is voor Os Dragões alweer de zestiende eindzege, terwijl Benfica de hoofdprijs in het verleden maar vier keer won.

/

Al na drie minuten spelen liep Benfica achter de feiten aan. Na een hoekschop van Fernando Belluschi werd de bal licht door Carlos Martins aangeraakt en kopte Rolando de bal achter Roberto: 1-0. De doelman maakte geen al te beste indruk en bevestigde dit gedurende het eerste bedrijf. Diverse malen kregen de spelers van FC Porto de bal in hun voeten, maar het bleef bij een enkel doelpunt. FC Porto-keeper voorkwam op zijn beurt een zeker doelpunt van Carlos Martins.

Na de hervatting werd het spel harder en en dat leverde in totaal negen gele kaarten op. FC Porto maakte jacht op een tweede doelpunt en kwam in de 67e minuut op 2-0. Silvestre Varela liet Luisao en Ruben Amorim achter zich en zag hoe topschutter Radamel Falcao de voordelige marge vergrootte. Vijf minuten voor werd Javier Saviola door Óscar Cardozo in stelling gebracht, maar ook de kleine Argentijn wist de wedstrijd niet van een spannend slotstuk te voorzien. Helton liet zich niet verschalken en haalde het eindsignaal zonder tegengoal.