Bekerhouder Rangers opnieuw naar finale

25 apr 2009, 15:15
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2009, 15:15
Glasgow Rangers is de eerste ploeg die zich heeft geplaatst voor de Schotse bekerfinale. The Gers, die de finale vorig jaar al wisten te winnen, hadden zaterdagmiddag weinig moeite met Saint Mirren. Na een droomstart werd het duel in de tweede helft beslist: 3-0. In de finale zal Rangers de winnaar van het duel Falkirk-Dunfermline Athletic treffen.

De equipe van Walter Smith had zich geen beter begin van de wedstrijd kunnen wensen. Het duel was pas 74 seconden onderweg toen de thuisploeg op voorsprong kwam. Een schot van Kris Boyd werd geblokkeerd, waardoor de bal terechtkwam bij Andrius Velicka. De international van Litouwen had geen moeite om de rebound binnen te werken en zette Rangers op een vroege voorsprong.

St. Mirren reageerde aangeslagen op de snelle tegengoal. The Saints slaagden er een lange periode niet in om de bal in het bezit te houden en kwamen dan ook niet verder dan enkele ongevaarlijke afstandsschoten. Rangers hield eenvoudig stand en kwam in de tweede helft op 2-0. Uit een counter bediende Steven Davis Boyd, die van dichtbij geen fout maakte. Voor Boyd was het een speciale goal: het betekende zijn honderdste doelpunt voor Glasgow Rangers.

De treffer van de jubilaris werd snel opgevolgd door het slotakkoord van Kenny Miller. De spits, die even voor zijn doelpunt Velicka had vervangen, werd gevonden door Davis en wist de bal met een fraaie volley in het net te werken. De wedstrijd zat hierna definitief in het slot en Rangers had weinig moeite om het duel simpel uit te spelen, waardoor het kans houdt op titelprolongatie. Zondag wordt de andere halve finale gespeeld.