voetbalzone

Bekersprookje Bradford compleet: 'Ongelooflijk wat ze hebben bereikt'

Bart Kruyt23 jan 2013, 06:00
Laatst bijgewerkt: 23 jan 2013, 06:00
Advertentie

Voor de supporters van Bradford City wordt zondag 24 februari een dag om nooit meer te vergeten. De ploeg van Phil Parkinson staat op die dag als tweede vierdeklasser ooit in de finale van de Capital One Cup, die zal worden afgewerkt op Wembley. Woensdagavond maken Swansea City en Chelsea uit wie de tegenstander zal zijn. "Dit is het hoogtepunt van mijn loopbaan", zei Parkinson.

/

Bradford schakelde in de Capital One Cup al Wigan Athletic en Arsenal uit en elimineerde dinsdagavond ook Aston Villa. Na de FA Cup-finale uit 1911 (!) staat Bradford nu voor de tweede keer in de clubgeschiedenis in de eindstrijd van een bekertoernooi. "We hebben in het stadion een ruimte die is vernoemd naar het succes uit 1911 en ik weet zeker dat er ook een ruimte zal worden vernoemd naar deze ploeg. Het is ongelooflijk wat deze spelers hebben bereikt", vond Parkinson.

In 2001 speelde Bradford nog in de Premier League, maar daarna gleed de club af. The Bantams stonden twee keer op het randje van een faillisement. "Maar nu we naar Wembley gaan, denk ik dat de club wel weer even mee kan", grinnikte Parkinson. "Voor de supporters wordt het een onvergetelijke dag. Het was in de laatste tien jaar geen pretje om fan van Bradford te zijn, maar ik ben blij dat we de supporters iets terug hebben kunnen geven voor hun steun."

Bezig met laden …