voetbalzone

Bekogelde El Ghanassy: 'Arbiter deed alsof dat gedrag normaal was'

Matthijs van Laar12 sep 2010, 12:15
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2010, 12:15
Advertentie

AA Gent-middenvelder Yassini El Ghanassy moest zaterdag na afloop van de wedstrijd tegen Lierse SK in bedwang worden gehouden door enkele van zijn ploeggenoten. De speler was tijdens het duel bekogeld met bier, en wilde verhaal gaan halen. “Ik wil niet te veel praten, maar het kan niet wat hier gebeurd is”, reageert hij zondag tegenover Sporza.

“Het was schandalig”, foetert El Ghanassy. “Na de wedstrijd gooide iemand een pint naar mijn hoofd. Ik wilde zien wie de dader was. Iedereen zal wel gezien hebben wat er hier aan de hand was. Ik werd de hele tijd uitgescholden. Ik hoor elke week "makak" en probeer dat te negeren, maar ik kan niet aanvaarden dat mensen flessen en aanstekers naar mijn hoofd gooien.”

Alvorens hij na afloop zelf trachtte verhaal te halen, probeerde El Ghanassy het bij scheidsrechter Christof Virant. “Maar hij vertelde mij dat ik gewoon moest spelen, alsof het gedrag van die mensen normaal was. Ik wil geen polemiek. Het is aan de scheidsrechter om al dan niet een rapport op te stellen. Maar als er geen sancties komen, zullen deze zaken nooit verdwijnen.”

Bezig met laden …