voetbalzone

Bekritiseerde David Luiz krijgt steun: ‘Hij maakt fouten, maar wie niet?’

Yanick Vos08 sep 2016, 12:08
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2016, 12:08
Advertentie
/

Nog zonder een wedstrijd te spleen heeft David Luiz al veel kritiek te verwerken gekregen na zijn terugkeer bij Chelsea. Kerry Dixon, oud-speler van Chelsea, springt in de bres voor de Braziliaans international. Op weg naar de rentree van David Luiz zegt Dixon groot fan te zijn van de verdediger.

De 29-jarige David Luiz werd deze zomer voor 38,5 miljoen euro teruggekocht van Paris Saint-Germain. Velen hadden kritiek op de aankoop van the Blues, waaronder Gary Neville. Hij noemde David Luiz een speler die wordt bestuurd door “een PlayStation van tien jaar oud”. "Mensen als Gary Neville, die hem bekritiseren vanwege zijn fouten, maakten zelf ook fouten toen ze nog speelden”, zegt Dixon tegen Goal. “Hij was goed genoeg voor PSG, voor Brazilië en tijdens zijn eerste periode voor Chelsea, dus ik ben blij dat hij terug is.”

Volgens Dixon wordt door de media te kritisch gekeken naar de Braziliaan. “Er zijn niet veel verdedigers die geen fouten maken. Het is echter vandaag de dag zo dat bepaalde fouten worden uitgelicht. David Luiz heeft er een paar achter zijn naam staan, maar wie niet? Ik vind het een geweldige speler om naar te kijken. David Luiz is een fantastische voetballer. Daarnaast heeft de club er financieel ook goed aan gedaan. Ze hebben hem voor een bepaald bedrag verkocht en voor minder teruggehaald”, besluit Dixon. Zondag kan David Luiz zijn rentree maken tegen Swansea City.

Bezig met laden …