voetbalzone

‘Bekritiseerde eigenaar verkoopt club slechts één dag na promotie’

Gijs Freriks29 mei 2016, 09:30
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2016, 09:30
Advertentie

Hull City dwong zaterdagavond promotie naar de Premier League af, maar Assem Allam gaat niet met the Tigers mee de Premier League in. De Daily Mirror meldt namelijk dat de eigenaar de club heeft verkocht aan een groep investeerders uit Amerika. De deal wordt eerdaags beklonken.

/

Het is niet bekend hoeveel geld er met de overdracht van het aandelenpakket gemoeid gaat, maar de supporters van Hull zullen weinig rouwig zijn om het vertrek van de Egyptenaar. De voormalig economiestudent haalde de woede van de achterban namelijk op de hals door de naam van Hull te willen veranderen en door te zeggen dat de supporters kunnen ‘doodvallen’.

Manager Steve Bruce zei voor het duel nog dat hij een eventuele promotie wilde opdragen aan Allam: “Hij is de reden dat ik ben gekomen, hij is oprecht een goede man. Wie koopt er nu een club voor veertig miljoen pond wanneer je hem ook voor één pond had kunnen krijgen? Dat doet alleen Allam, in mijn optiek. De meesten zouden de club failliet hebben laten gaan en zouden de schulden niet hebben willen afbetalen, maar hij kocht de club voor de gemeenschap.”

“Hij heeft met een of twee zaken een paar mensen boos gemaakt, maar hij heeft die beslissingen willen nemen ten bate van de club. Ik kan dat niet voldoende benadrukken. Hij heeft een moeilijke tijd gehad hier, dus als we promotie kunnen veiligstellen voor hem en zijn familie, dan weet ik zeker dat hem dat een geweldige boost geeft”, sprak Bruce in de Hull Daily Mail. Allam kampt met gezondheidsproblemen.

Bezig met laden …