voetbalzone

Bekritiseerde PSV'er geeft toe: 'Natuurlijk doet dat wel pijn'

Matthijs van Laar26 aug 2015, 08:38
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2015, 08:38
Advertentie
voetbalzone

Joshua Brenet krijgt in de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen de kans om zich te tonen als linksback en dat gaat hem niet altijd even goed af. De kritiek op de verdediger, van origine een rechtsback, is dan ook niet mals. Brenet zegt zich er niet te veel van aan te trekken, al is hij niet ook niet ongevoelig voor alle commentaren.

Het meest gehoorde geluid is dat Brenet tekort komt voor het niveau van PSV. “Ik weet dat mensen altijd wat te zeggen hebben”, reageert hij in gesprek met PSV TV. Vorig jaar was dat niet anders: “Daar heb ik mee geworsteld. Ik heb me daar overheen gezet, maar natuurlijk doet kritiek wel pijn. Je wilt niet dat mensen zo over je praten en zo naar je kijken.”

De 21-jarige vleugelverdediger maakt inmiddels alweer ruim twee jaar deel uit van de hoofdmacht van de Eindhovense club. Alhoewel hij dit seizoen alles speelde in de Eredivisie, lijkt zijn basisplaats slechts tijdelijk. De momenteel geblesseerde Jetro Willems is immers eerste keus als linksback, terwijl Santiago Arias de strijd op rechts heeft gewonnen.

Bezig met laden …