Bekritiseerde Schürrle schiet uit zijn slof na bizar vuurwerkincident

Bart Kruyt01 mrt 2016, 20:48
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2016, 20:48

André Schürrle maakte vorig jaar januari voor veel geld de overstap van Chelsea naar VfL Wolfsburg, maar heeft nog niet veel laten zien bij zijn huidige werkgever. De aanvaller maakte voor dinsdagavond pas twee goals in de Bundesliga, waarvan een in het lopende seizoen, maar tegen Hannover 96 was het voor de derde, vierde én vijfde keer raak. Julian Draxler pikte ook nog een doelpuntje mee en daardoor boekte Wolfsburg dus een ruime overwinning: 0-4.

/

Voor Hannover werd het een avond om snel te vergeten en dat had niet alleen met de uitslag van de wedstrijd te maken. Hannover en Wolfsburg stonden op het punt van beginnen, toen er een stuk vuurwerk in de dug-out van Hannover belandde. De spelers op de bank schrokken behoorlijk, maar gelukkig raakte er niemand gewond. Er werd daarom niet gedacht aan staken, maar dit incident zal ongetwijfeld nog een staartje gaan krijgen.

De bal ging dus gewoon rollen en Wolfsburg, nog zonder de geblesseerde Bas Dost, was duidelijk de bovenliggende partij. De bezoekers hadden al wat kansen om zeep geholpen, waarbij de grootste kans voor Luiz Gustavo was, voordat Schürrle tien minuten voor rust de score opende: de aanvaller werd gevonden door Draxler, nam de bal in de loop mee en prikte het leder in de verre hoek. 0-1 bleek tevens de ruststand te zijn.

In de tweede helft hoopte Hannover terug te kunnen keren in de wedstrijd, maar dat zat er geen moment in. Schürrle verdubbelde al snel de marge en zijn derde doelpunt van het duel was de mooiste: Schürrle controleerde een afgeslagen bal op de borst, waarna hij met een harde volley zijn hattrick compleet maakte. Schürrle kreeg zelfs nog een goede kans op zijn vierde goal van de avond, maar zijn inzet ging nu rakelings over. Draxler wist er nog wel 0-4 van te maken en dit was het slotakkoord. Wolfsburg staat nu achtste in de Bundesliga; Hannover is de hekkensluiter.