Bekritiseerde spits haalt gram met hattrick in kwartfinale Copa América

Bart Kruyt26 jun 2015, 07:00
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2015, 07:00

Gastland Chili kent zijn tegenstander voor de halve finale op de Copa América. De Chilenen nemen het aankomende maandag op tegen Peru, dat in de nacht van donderdag op vrijdag met 1-3 te sterk was voor Bolivia. 'Good old' Paolo Guerrero maakte alle drie de doelpunten voor Peru.

De aanvaller wist in de drie groepswedstrijden op de Copa nog niet te scoren, waardoor hij slechts twee interlandtreffers sinds 2012 achter zijn naam had staan. De 31-jarige Guerrero kreeg zodoende te maken met de nodige kritiek, maar kreeg tegen Bolivia toch weer het vertrouwen van bondscoach Ricardo Gareca en beschaamde dat niet, met zijn tweede hattrick ooit op de Copa.

Guerrero was in de eerste helft tweemaal trefzeker in drie minuten tijd (kopbal en binnengeschote na een prachtige pass) en maakte zijn hattrick een halfuur in de tweede helft compleet, door een verkeerde pass in de Boliviaanse defensie af te straffen. De aanvaller staat nu tweede op de all-time topscorerslijst van Peru, met 24 treffers. Marcelo Martins Moreno wist namens Bolivia nog wel wat terug te doen, door een strafschop te benutten, maar de wedstrijd was op dat moment al beslist.