voetbalzone

'Belangrijk moment' voor Van Gaal: 'Hij kan een wedstrijd voor je winnen'

Daniel Cabot Kerkdijk13 sep 2015, 09:15
Laatst bijgewerkt: 13 sep 2015, 09:15
Advertentie

David de Gea zag twee weken geleden een transfer naar Real Madrid spaak lopen. De keeper zette afgelopen week echter zijn handtekening onder een nieuw contract voor vier seizoenen met Manchester United. In de topper tegen Liverpool (3-1 winst) van zaterdag keerde de doelman bovendien terug onder de lat en had hij enkele goede reddingen in huis. De Gea voorkwam zekere doelpunten van Danny Ings en Jordon Ibe.

voetbalzone

Gary Neville omschrijft het aanblijven als De Gea als 'een belangrijk moment' voor Louis van Gaal. De oud-verdediger annex commentator denkt dat de Spaans international dit seizoen wederom een belangrijke rol gaat vervullen. "Het is geweldig voor Manchester United dat hij blijft", zo stelt Neville. "Als Sergio Romero op doel had gestaan, en dat zeg ik met alle respect, zou Liverpool nog een of twee keer hebben toegeslagen. Hij reageerde heel goed op die inzet van Ibe. Hij gaat veel punten pakken voor United. Ik weet niet hoeveel, maar ik weet zeker dat De Gea wedstrijden gaat beslissen en winnen."

Neville is blij dat er eindelijk sprake is van stabiliteit binnen het keepersgilde van the Mancunians. "Manchester United heeft veel te veel ervaringen met keepers in de afgelopen jaren, goede en slechte. De Gea kan een wedstrijd voor je winnen. Met Peter Schmeichel en Edwin van der Sar op doel maakte United jarenlang een solide indruk en De Gea heeft de afgelopen seizoenen fantastisch gekeept. In de jaren ertussenin was dat niet het geval, er waren veel veranderingen."

"En dat leek met de komst van Victor Valdés, Anders Lindegaard en Romero gecontinueerd te worden. Je vroeg je echt af: 'wie zal er nou weer in het doel staan?' Die onzekerheid is nu weggenomen, ook al is het voorlopig maar voor twaalf maanden. Dat is positief voor Manchester United en ik als fan ben gerustgesteld door het feit dat hij elke week zal keepen", zo besluit Neville.

Bezig met laden …