voetbalzone

‘Belangrijk om te weten dat ik geen Beckham ben, ik ben niet zo knap’

Gijs Freriks11 jul 2015, 10:08
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2015, 10:08
Advertentie

Steven Gerrard staat voor zijn officieuze debuut bij Los Angeles Galaxy. In de nacht van zaterdag op zondag, om 05:30 Nederlandse tijd, oefent de club uit de Major League Soccer tegen Club América en Stevie G kijkt uit naar dit oefenduel en naar het seizoen. “Ik ga zo hard mogelijk werken. Ik zal voor het team vechten, bij balbezit en balverlies, en hoop ook in de aanval beslissend te zijn”, zegt hij.

voetbalzone

De middenvelder spreekt van een ‘geweldige kans en uitdaging’ en hoopt met zijn nieuwe werkgever kampioen te worden. Hij heeft echter niet voor het geld voor Galaxy gekozen, zo vertelt hij in een interview met ESPN: “Dat is nooit een drijfveer voor mij geweest. Ik respecteer de waarde van geld, maar heb het goed. Ik heb het wat dat betreft al een aantal jaren goed.”

“Ik had vorig jaar kunnen stoppen en de rest van mijn leven op het strand kunnen doorbrengen, maar dat is niets voor mij. Ik ben een voetballer, een winnaar en wil zo lang mogelijk blijven winnen.” Gerrard treedt bij Galaxy in de voetsporen van landgenoot David Beckham, die vijf jaar voor the G’s speelde en diverse prijzen won met de club.

“Ik denk dat het voor het publiek belangrijk is om te beseffen dat ik geen David Beckham ben. Ik ben niet zo knap als hij en zal hier misschien nooit zo’n invloed op de club krijgen als David dat had. Maar als het alleen over het sportieve gedeelte gaat, dan denk ik dat wij redelijk op hetzelfde niveau zitten”, aldus de 35-jarige Gerrard.

Bezig met laden …